Ballenkeuring

Een nieuwe standaard voor balbeoordelingen

By 7 februari 2021No Comments

Het beoordelen van ballen kan nogal een glibberige afgrond zijn. Het gaat hier om iets wat voor veel mensen een gevoelige, subjectieve kwestie is – en dat mag gerust met beide benen op de grond beschermd worden. Het is enerzijds heel belangrijk om mijn persoonlijke gevoel en ervaring te betrekken bij het vonnis over ’n bal, maar in de toekomst zullen wij ook vanuit een objectief oogpunt moeten oordelen.

Hiervoor hebben wij het volgende beoordelingssysteem samengesteld:

Saus: 15%
Klantvriendelijkheid: 10%
Rondheid: 5%
Omvang: 15%
Temperatuur: 10%
Aroma: 15%
Mondgevoel: 10%
Bestek: 5%
Eigenzinnigheid: 10%
Vettigheid: 5%

Wij handhaven deze weegstandaard zover onze wiskundige capaciteiten dit toelaten, en refereren in het vervolg naar deze standaard bij de afkorting van diens onderdelen: S.K.R.O.T.A.M.B.E.V. – ofwel, de Skrotambev-standaard.

Dank voor uw aandacht, wij blijven uw lust en trek naar ballen trouw.